MTI Gazdaság

Matolcsyék újabb nagy dobásra készülnek, most a tőzsdével

Budapesti Pénzügyi Akadémia (BPA) Zrt. néven, 80 millió forint alaptőkével leányvállalatot hoz létre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) többségi tulajdonában működő Budapesti Értéktőzsde (BÉT). Az oktatással foglalkozó cég várhatóan már ősszel megkezdheti tevékenységét.

hvg.hu Tech

Egy magyar fizikatanár megelégelte, hogy nincs pénz látványos kísérletekre, és kitalált valamit

A budapesti Semmelweis Ignác Szakképző Iskolában oktató Vörös Tamás néhány éve szervezte meg először a Folyékony nitrogén partyt, hogy látványos kísérleteket végezhessen az anyaggal. A diákok imádták, a folytatáshoz azonban több százezer forintra lenne szükség. A fizikatanár most úgy döntött, az Indiegogón próbálja összegyűjteni a pénzt a folytatásra.

hvg.hu Kult

Itt a 2017/2018-as tanév menetrendje

Hivatalos, mikor kezdődik a tanév, mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet, és mikor tartják az érettségi vizsgákat – írja az Eduline.

Balla István Kult

Mitől olyan boldog a Lego népe? Mert másképp szólnak a gyerekükhöz

Látszólag egyszerű okra vezethető vissza, hogy a dánok évtizedek óta a világ legboldogabb nemzetei között vannak. Ez pedig a teljesítménykényszer helyett az empátiára, a sok szabad játékra, a hitelességre alapuló nevelés. Sajnos a magyar közoktatás semmit nem tanul a Lego és Andersen népétől.

1 2 3 4 5 6 7
51
A címlapról ajánljuk