szerző:
hvg.hu

„Csak egy centi, meg még egy hossz, nem elég az, hogy nem volt rossz. Nem egy másodperc, csak egy tized, te leszel a bajnok, ha elhiszed” – így hangzik a refrén egyik részlete Deniz Halhatatlanok című dalából, amelyet a riói olimpikonok buzdítására, tiszteletére készítettek. Valósággal hányják benne a sportosabbnál sportosabb rímeket, és a kliphez jónéhány magyar olimpikon, paralimpikon arcát adta.

„Határon innen és határon túl, több mint tízmillió kéz az égig nyúl”, „Nem véletlen az sem, hogy rímel az arany arra, ha egy szóval azt mondom: magyar” – a Halhatatlanok rapbetéteiben Deniz mindent megtett azért, hogy rímügyi szempontból egy sor se maradjon árván, és lehetőleg mindenki felkapja a fejét az összecsengő sorok hallatán.

A klipben a magyar olimpikonok, paralimpikonok közül feltűnik többek között Berki Krisztián, Risztov Éva, Gyurta Dániel és Kovács István.

A videóban az elszántan sportoló gyerekek jelentik az összetartó erőt, ők tényleg nagyon szerethetőek. Az egyik kisfiú Berki Krisztiánnal gyakorlatozik, egy másik csipetcsapat futópályán sprintel, de ifjú vízilabdások és jövőbeli úszótehetségek, tornászok is emelik a dal hangulatát.

A riói olimpiára induló magyar csapat tagjainak jelentős része már korábban, a Művészetek Palotájában múlt héten megtartott ünnepélyes fogadalomtételen megismerkedhetett a dallal és a klippel, de a nagyközönség csak szerdán hallhatta először.

„Óriási dolog volt a Müpában fellépni, családias volt a légkör, az egész esemény rendkívül színvonalas volt” – mondta Deniz a mob.hu-nak. A rapper elmesélte azt is: tavaly élsportolók keresték meg azzal, nem írna-e valamiféle himnuszt a sportáguknak, mivel szerintük motiváló ereje van a munkásságának.

Deniz a klipforgatásra azt kérte minden olimpikontól, hogy vigyenek magukkal valamilyen személyes tárgyat. A fakenutól kezdve vadászkürtön át olimpiai aranyéremig minden előkerült végül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!