szerző:
hvg.hu

A brit rajzfilmsorozat egyik epizódja igencsak veszélyes lehet Ausztráliában.

Ellentmondásos Peppa Pig-epizódot tiltottak be Ausztráliában, mert azt az üzenetet közvetítette, hogy nyugodtan babusgassák a gyerekek a pókokat, hiszen senkit nem bántanak.

A 2004-ben készült Mister Skinny Legs című epizódót öt éve már leszedték a csatorna online felületéről, azonban most, egy "technikai probléma miatt" visszakerült oda.

A videóban Papa Malac azt mondja Peppának és testvérének, hogy a pókok nagyon kicsik és nem bántanak senkit. Ezután a kismalacok beteszik a pókot az ágyba, és megkínálják egy kis teával.

Ausztráliában azonban rengeteg ártalmas pókfajta él, gyakran történnek súlyos támadások is, így helytelen lenne azt javasolni a kicsiknek, hogy legyenek pókbarátok – írja a Guardian.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!