szerző:
hvg.hu

Jesse Duplantis a televíziós műsorában azzal eteti a nézőket, hogy Jézus megüzente neki: a már meglévő három repülője mellé vennie kell egy negyedik magángépet is. 54 millió dolláros adománynak kellene összegyűlnie, hogy "Jézus kívánsága" teljesüljön.

A louisianai igehirdető, a róla elnevezett Jesse Duplantis lelkészség vezetője saját műsorában kérte meg a hívőket arra, hogy adományozzanak. Mint mondta, ahhoz, hogy közelebb kerüljön istenhez, szüksége lenne egy új magángépre, és a Jézussal folytatott társalgása során az is világossá vált a számára, hogy a szóba jöhető gép csakis egy Dassault Falcon 7X jet lehet, ezt nevezte meg ugyanis szó szerint Jézus. A gép 54 millió dollárba kerülne.

Jesse Duplantisnek egyébként már van három magángépe, amiket szintén megmutatott a műsorában, de mint fogalmazott, minden jármű a lelkészség tulajdona, annak javát szolgálja. A repülőket használva ugyanis könnyebben elérhetők a hívek, és Duplantis biztos benne, hogy ha Jézus ma fizikai formájában is a Földön élne, akkor már nem szamárháton közlekedne.

Duplantis azokhoz az amerikai hitszónokokhoz tartozik, akik a "jólét evangéliumát" (prosperity gospel) hirdetik. Az Egyesült Államokban nagy tömegeket vonzó, divatos „evangélium” egészséget, anyagi jólétet és világi sikereket ígér a hűséges híveknek, ez alapján pedig az olyan presztízstárgyak, mint a menő kocsi vagy a magángép is csupán isten áldásának bizonyítékai.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!