szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Túrákat, borsétákat szerveznek, könyvet írnak, blogot írnak külföldieknek a magyar borokról és borvidékekről.

Egy magyar kisvállalkozás, a külföldieknek bortúrákat szervező Taste Hungary díjat nyert a nemzetközi Drinks Business szaklap versenyén. A vállalkozás turizmus kategóriában, "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” nyerte el az elismerést.

"Az idei nyertes teljesen új megközelítést talált ki arra, hogy miként csalogathatja a turistákat rögtön a kontinens szívébe” - fogalmazott indoklásában a Drinks Business Awards zsürije.

Céginfó

A budapesti Taste Hungary Kft.-t 2011-ben alapította Carolyn Bánfalvi és Bánfalvi Gábor 500 ezer forintos törzstőkével. A cég 2013-ban 6 millliós árbevétel mellett 364 ezer forintos veszteséggel zárta az évet. 2012-ben 5 milliós forgalom mellett 3,5 milliós veszteséget produkáltak. 

A cég legfőbb erőssége, hogy kitűnő marketinggel viszi hírét a hazai borvidékeknek a világban. Túrákat, borsétákat szerveznek, könyvet, blogot írnak külföldieknek a magyar borokról. Alvállakozóikkal a gasztronómia, a helyi étkezési szokások és borok megismertetése köré szerveződnek, idegenvezetőik pedig az étkezési és italozási szokások szakértői, gasztronómiai újságírók, valamint elkötelezett gasztroszerelmesek.

Bánfalvi Carolyn olyan elismert könyvek szerzője, mint a Food Wine Budapest (Étel, bor, Budapest - Little Bookroom kiadó) és a The Food and Wine Lover's Guide to Hungary (Magyar ételek és borok kedvelőinek kézikönyve - Park Kiadó), cikkei rendszeresen jelennek meg nemzetközi lapokban. A Taste Hungary sétáit, túráit és szolgáltatásait olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The Wall Street Journal, The New York Times, és a Condé Nast Traveller.

Az évente kiosztott brit Drinks Business Awards 11 éve működik. Mostanra egy rangos, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. Díjakat kiskereskedelmi szektor, importőrök, logisztika, turizmus, design és marketing kategóriában adnak ki.

Ha szeretne más érdekes hírről is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!