szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tavalyhoz képest közel 20 százalékkal több tavaszi szezonális édességet gyártottak Diósgyőrben.

Több mint 1800 tonna húsvéti csokoládét gyártottak az idei szezonra a piacvezető Nestlé diósgyőri üzemében, melynek közel 90 százalékát exportra termelte a cég. 2014 tavaszán több mint 20 országba jut el a Magyarországon készült idényjellegű édesség, a különlegesebb formájú figurákat még mindig kézzel csomagolják.

A Diósgyőrben készült csoki-nyuszik, tojások, csibék, katicák és társaik a hazai boltok polcai mellett Chilétől Kanadáig, Új-Zélandtól Máltáig négy kontinens több mint húsz országában vannak jelen. Külföldön mennyiségileg a tejcsoki csibe és a fehércsokoládé nyuszi fogy a legjobban, főként Nagy-Britanniában. A németek a mentolos étcsokoládés, illetve gabonapehellyel dúsított tejcsokoládés édességet kedvelik.