szerző:
hvg.hu

Nem vehetett volna annyi földet Mészáros Lőrinc, amennyire végül egymaga szert tett. Orbán Viktor barátja családjával egyébként összesen kétmilliárd forint értékben vásároltak földeket.

A hivatalos árverési jegyzőkönyv alapján összesen 400 hektárnyi földet vásárolt meg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a decemberi földárveréseken, de a törvény szerint magánszemély legfeljebb 300 hektár földet vehet az állami földekből - közölte péntek esti Híradójában az RTL Klub.

A tévécsatorna megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot arról, hogy hogyan lehetséges ez, de a hivatal csak általánosságban válaszolta azt, hogy magánszemély valóban legfeljebb 300 hektárt vehet, és akiről kiderül, hogy nem felel meg a feltételeknek, annak a tulajdonjogát nem jegyzik be.

A jegyzőkönyvek alapján kiderült az is, hogy:

- Mészáros a 400 hektár földre 506 millió forintot költött.

- Testvére, Mészáros János 207 hektárt vett 246 millió forintért.

- Felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix 296 hektárt vett 406 millióért

- Egyik lánya, Mészáros Ágnes 209 hektárt vett 443 millióért.

- Másik lánya, Mészáros Beatrix 276 hektárt vett 340 millióért.

Vagyis Mészáros és családja 1391 heltár földet vett 1941 millió forintért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!