szerző:
hvg.hu

Mindent visz az informatika és az egészségügy. A többi a robotoké lesz.

Közzétette saját felmérését a Glassdoor nevű munkaügyi oldal, amely a legjobb munkahelyekről kiadott jelentéseiről híresült el. A mostani kutatásukban az Egyesült Államokban legjobban fizetett szakmákat sorolják fel.

A lista élén ismét az orvosok szerepelnek, átlagosan évi ötvenmillió forintnak megfelelő fizetéssel. Negyvenmillióval követik őket a jogászok, és majdnem ugyanennyivel a kutatás-fejlesztésben dolgozó vezető beosztásúak. 37 millió forintnyi dollárt visz haza évente az átlagos szoftverfejlesztő, szinte ugyanennyit keres egy gyógyszerész vagy egy szoftvertervező szakember. A listán egymást követik az informatikai munkakörök, köztük a nyomtatott áramkörök tervezői, az appfejlesztők, adatmenedzserek, de helyet kaptak a kreatívipar vezetői is.

A Glassdoor megállapítja, hogy a legmagasabb fizetések továbbra is a magas végzettséghez kötődnek, illetve az olyan munkakörökhöz, ahol a globális verseny még nem kiélezett, és az automatizálás sem fenyegeti. Ez az oka annak, hogy az informatika, illetve az egészségügy kimagasló jövedelmet ígér a jövőben is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!