szerző:
hvg.hu

Megvan, mennyiért viszi ki a posta a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványt, nem sokkal lett olcsóbb az ár, mint amit elsőre Lázár sokallt.

A Magyar Posta megállapodott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban közölte a Magyar Posta Zrt.

Orbán Viktor november végén jelentette be az Idősek Tanácsa ülésén, hogy minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap ajándékba, ezután azonban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy nem a postával fogják kiküldeni az utalványokat, hanem ez a kormányhivatali dolgozók feladata lesz.

Lázár ezt azzal indokolta, hogy a Posta levelenként 480 forintért vinné ki az utalványokat, amit sokalltak. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete azonban azt kérte, ne nekik kelljen még ezzel is foglalkozni, ezért végül a kormány mégiscsak ajánlatot kért a postától.

A Magyar Posta most közölte, a megállapodás alapján 400 Ft-ért kézbesítik az utalványokat, vagyis a kormánynak sikerült 80 forintot lealkudnia az eredeti árból darabonként.

A posta azt is közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, de legkésőbb 2016. december 31-ig vagyis lehet, hogy valaki csak karácsony után fog hozzájutni a kormány ajándékához.

A nyugdíjasok egyébként személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót. Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!