szerző:
hvg.hu

Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte három képviselő a városban, legelőbb hétfőn vehetik napirendre a településen megállított mackó örökbefogadását.

„Szeretnénk, ha a Szegedi Vadasparkban maradna a medve, a településünk pedig állná a tartás költségeit” – magyarázta el Dudás Zoltán, a helyi testület egyik képviselője, hogyan is gondolták el a medve örökbe fogadását.

„Tömörkényen él egy barátom, aki Gyergyószentmiklóson született és élt. Innen ismeri a medvék természetét, szerinte ez a kóbor medve szelíd volt, egyébként nem az emberek lakta területek felé gyalogolt volna” – folytatta Dudás Zoltán, aki azt is elismerte, hogy Sándorfalván megszerették a macit, nem jó érzéssel gondolnak arra, hogy pusztán gazdasági érdekek mentén döntsenek majd arról, hogy „visszatoloncolják-e” majd Szlovákiába, vagy maradhat az országban. Dudás szerint többen is azt tapasztalták, hogy viszonylag szelíd állatról van szó, így miért ne maradhatna a Vadasparkban, ahol a Sándorfalván élők is, akiket lázban tartott a maci napokig, rendszeresen meglátogathatnák.

„Hétfőn összeül a testületünk, és eldöntjük, hogy van-e pénze a városnak a maci tartására, vagy nincs. Én úgy gondolom, hogy miért ne lenne” – tette hozzá Dudás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!