szerző:
hvg.hu

Több mint százezer munkába siető embert érint a Váci úti irodaházak mentén tegnap kezdődött metrófelújítás. Számíthatnak-e díjkedvezményre az ottani bérlők?

Elvileg csak 10-15 perccel hosszabb menetidőre kell számítaniuk a tömegközlekedéssel vagy autóval útnak indulóknak a Váci úti irodafolyosó mentén, ami még nem jelenti azt, hogy ellehetetlenül az irodaházak elérése – írta a Világgazdaság.

A bérbeadók egyelőre nem is élnek egyedi kedvezményekkel az esetleges kellemetlenségek kompenzálására, de Tuza Rita, a JLL nemzetközi ingatlanpiaci tanácsadó cég kutatási vezetője szerint ebben a helyzetben sokat tehet a munkáltató, például a rugalmas munkaidő bevezetésével.

A felújítás előreláthatóan csupán egy évig tart a Váci úton, ami nem elégséges ahhoz, hogy a bérlők alkupozícióját erősítse. Számukra nem is a metrófelújítás, hanem a 2018 második félévétől egymás után piacra lépő új irodaházak közötti árverseny hozhat érzékelhető változást a bérleti díjakban – jellemezte a helyzetet Borbély Gábor, a CBRE elemzési vezetője.

Szerinte a metrófelújítással érintett irodaházakban működő cégek körében a következő pár hónapban derül ki, hogy komoly szempontként felmerülhet-e az, hogy a munkálatok a teljes nyomvonalon 2020-ig tartanak. Az irodapiacon a három-öt éves bérleti szerződések dominálnak.

Az irodában dolgozók kétharmadának, a 30 év alattiak 77 százalékának nagyon fontos munkahelyük jó megközelíthetősége és a tömegközlekedés. Ha a metrófelújítás a munkába járást megnehezíti, akkor az hatással lehet a munkatársak hangulatára és teljesítményére is – mondta a lapnak Kalmár Zoltán, az Iroda.hu irodakereső portál vezetője.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!