szerző:
hvg.hu

Több mint százezer munkába siető embert érint a Váci úti irodaházak mentén tegnap kezdődött metrófelújítás. Számíthatnak-e díjkedvezményre az ottani bérlők?

Elvileg csak 10-15 perccel hosszabb menetidőre kell számítaniuk a tömegközlekedéssel vagy autóval útnak indulóknak a Váci úti irodafolyosó mentén, ami még nem jelenti azt, hogy ellehetetlenül az irodaházak elérése – írta a Világgazdaság.

A bérbeadók egyelőre nem is élnek egyedi kedvezményekkel az esetleges kellemetlenségek kompenzálására, de Tuza Rita, a JLL nemzetközi ingatlanpiaci tanácsadó cég kutatási vezetője szerint ebben a helyzetben sokat tehet a munkáltató, például a rugalmas munkaidő bevezetésével.

A felújítás előreláthatóan csupán egy évig tart a Váci úton, ami nem elégséges ahhoz, hogy a bérlők alkupozícióját erősítse. Számukra nem is a metrófelújítás, hanem a 2018 második félévétől egymás után piacra lépő új irodaházak közötti árverseny hozhat érzékelhető változást a bérleti díjakban – jellemezte a helyzetet Borbély Gábor, a CBRE elemzési vezetője.

Szerinte a metrófelújítással érintett irodaházakban működő cégek körében a következő pár hónapban derül ki, hogy komoly szempontként felmerülhet-e az, hogy a munkálatok a teljes nyomvonalon 2020-ig tartanak. Az irodapiacon a három-öt éves bérleti szerződések dominálnak.

Az irodában dolgozók kétharmadának, a 30 év alattiak 77 százalékának nagyon fontos munkahelyük jó megközelíthetősége és a tömegközlekedés. Ha a metrófelújítás a munkába járást megnehezíti, akkor az hatással lehet a munkatársak hangulatára és teljesítményére is – mondta a lapnak Kalmár Zoltán, az Iroda.hu irodakereső portál vezetője.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!