szerző:
hvg.hu

Keszthely két híres szállodája, a műemlék Hullám és a felújítás alatt álló Helikon, valamint az utóbbihoz tartozó teniszkomplexum került az érdekeltségébe.

A Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozható összes luxusingatlan-kereskedő és szállodás zrt.-nél évekig titokban tartották a valós tulajdonosokat, mivel a társaságok alapszabályában kizárólag a vállalatot formálisan létrehozó magánszemélyek szerepeltek névvel, a tulajdonosi körbe utóbb bekerült, a profit 90-99 százalékát maguk felé térítő úgynevezett osztalékelsőbbségi részvényesek rejtve maradtak – írta a Válasz.hu.

Az elmúlt hónapokban a BDPST-ről és a Longoria Holding Zrt.-ről is kiderült, hogy Tiborcz István a meghatározó részvényese, így hivatalos érdekeltségeinek száma hirtelen 5-ről 17-re nőtt. A lap értesülései szerint harmadik vállalatot is a nevére vett Orbán veje, így újabb két értékes balatoni ingatlan került a tulajdonába: a Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST.

A Pannon Tessera tulajdonában áll a keszthelyi Hullám és felújítás alatt álló Helikon Hotel, az utóbbihoz tartozó a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti majd. A tulajdoni lapok szerint ráadásul a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.

Hivatalosan is Tiborcz tulajdonában áll tehát a Hullám és Helikon hoteleken kívül a Turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, egy épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, egy XII. kerületi telek és az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Szabó Yvette Vállalkozás

Üveghegyet épít Tiborcz a Dunakanyarban

A visegrádi luxushotel befejezésére készül Orbán Viktor kormányfő veje, akinek közvetett tulajdonában lévő cége benyújtotta a hatóságoknak az engedélyezéshez szükséges előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt.