szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss amerikai kutatás szerint három olyan gyümölcs- és zöldségféle van, amely kifejezetten javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát.

A Scientific Report közölt egy amerikai kutatást, melynek kísérletei három zöldség- és gyümölcsfélében mutatta ki, hogy látványos mértékben javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát. Az egyik a szőlő, de csak akkor, ha a bőrével együtt esszük meg – vannak, akik ettől a résztől megszabadítják a gyümölcsöt – ugyanis a bőre tartalmazza a vizsgált szempontból fontos tápanyagokat. A bogyós gyümölcsök (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) is remek hatással vannak a memóriára és a tanulásra, de a diákok teljesítményét a mogyorófélék rendszeres fogyasztása is javítja.

MTI / Czeglédi Zsolt

A diákoknak egyébként nem csak a táplálkozásra érdemes odafigyelni a memória javítása érdekében, hiszen a tanulnivalók keverése és ezek a trükkök is hatásosak, még a tudósok szerint is.

Magyar Péter: Orbánnak és Nagy Mártonnak mennie kell

Magyar Péter: Orbánnak és Nagy Mártonnak mennie kell

„Ez Putyin módszere” – pattanásig feszült a helyzet a hatalom és az Akadémia között

„Ez Putyin módszere” – pattanásig feszült a helyzet a hatalom és az Akadémia között

Kubatov Gábor kiakadt az MLSZ-re a Magyar Kupa döntője miatt

Kubatov Gábor kiakadt az MLSZ-re a Magyar Kupa döntője miatt

Új gyógyszerek jönnek, az áram meg nem megy majd el annyiszor – mit hozhat még a kvantumszámítás?

Új gyógyszerek jönnek, az áram meg nem megy majd el annyiszor – mit hozhat még a kvantumszámítás?