szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss amerikai kutatás szerint három olyan gyümölcs- és zöldségféle van, amely kifejezetten javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát.

A Scientific Report közölt egy amerikai kutatást, melynek kísérletei három zöldség- és gyümölcsfélében mutatta ki, hogy látványos mértékben javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát. Az egyik a szőlő, de csak akkor, ha a bőrével együtt esszük meg – vannak, akik ettől a résztől megszabadítják a gyümölcsöt – ugyanis a bőre tartalmazza a vizsgált szempontból fontos tápanyagokat. A bogyós gyümölcsök (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) is remek hatással vannak a memóriára és a tanulásra, de a diákok teljesítményét a mogyorófélék rendszeres fogyasztása is javítja.

MTI / Czeglédi Zsolt

A diákoknak egyébként nem csak a táplálkozásra érdemes odafigyelni a memória javítása érdekében, hiszen a tanulnivalók keverése és ezek a trükkök is hatásosak, még a tudósok szerint is.

Marabu Féknyúz: Zsarolási ügy

Marabu Féknyúz: Zsarolási ügy

Videón a Samsung következő nagy dobása, a Galaxy S25 Ultra, ami külsőleg is megváltozhat

Videón a Samsung következő nagy dobása, a Galaxy S25 Ultra, ami külsőleg is megváltozhat

Katona Tamás volt KSH-elnök: Az uniós pénzeket csak kormányváltással lehet lehívni

Katona Tamás volt KSH-elnök: Az uniós pénzeket csak kormányváltással lehet lehívni

Most vagy soha? Az idilli hangulat könnyen viharossá válhat, kulcsfontosságú hét vár a Liverpoolra

Most vagy soha? Az idilli hangulat könnyen viharossá válhat, kulcsfontosságú hét vár a Liverpoolra