Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Jobban szeretne tanulni? Ezeket kell rendszeresen ennie
szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Egy friss amerikai kutatás szerint három olyan gyümölcs- és zöldségféle van, amely kifejezetten javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát.
A Scientific Report közölt egy amerikai kutatást, melynek kísérletei három zöldség- és gyümölcsfélében mutatta ki, hogy látványos mértékben javítja a memóriát és növeli a tanulás hatékonyságát. Az egyik a szőlő, de csak akkor, ha a bőrével együtt esszük meg – vannak, akik ettől a résztől megszabadítják a gyümölcsöt – ugyanis a bőre tartalmazza a vizsgált szempontból fontos tápanyagokat. A bogyós gyümölcsök (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) is remek hatással vannak a memóriára és a tanulásra, de a diákok teljesítményét a mogyorófélék rendszeres fogyasztása is javítja.
MTI / Czeglédi Zsolt
A diákoknak egyébként nem csak a táplálkozásra érdemes odafigyelni a memória javítása érdekében, hiszen a tanulnivalók keverése és ezek a trükkök is hatásosak, még a tudósok szerint is.