szerző:
MTI

Nevet vált a Metro hírújság, csütörtöktől Metropol néven jelenik meg - közölte a lap szerdán.

A közlemény szerint a lépésről azt követően döntöttek, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogerős döntést hozott az azonos nevű nagykereskedelmi lánc tulajdonosa által indított perben. "Magyarországon sokan még mindig a földalatti közlekedési eszköz nevére asszociáltak a Metróról, ezért már többször terveztük a névváltoztatást" - idézték Hivatal Pétert, a kiadó vezérigazgatóját. Hivatal Péter hangsúlyozta, hogy a változás csak a lap elnevezését érinti, a tartalomra, a megjelenésre, a terjesztési vagy hirdetési területre nincs hatással.

A közleményben utaltak arra: a Metro újságnak hétköznap 70 napi kiadása jelenik meg Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint Ázsia 100 nagyvárosában, különböző nevekkel. A lap Budapesten és 23 nagyvárosban összesen 340 ezer példányban jelenik meg. A Népszabadság június közepén közölte: jogerős magyar bírósági ítélet született arról, hogy a Metro szóvédjegy az áruházlánc kizárólagos tulajdona, ezért az ingyenes lapok nem használhatják ezt az elnevezést.
 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Média

Sziget-különszámmal jelentkezik a Metro újság

Különszámmal jelentkezik a Sziget Fesztiválon a Metro hírújság. A délutáni kiadásban megjelenő lap középpontjában a fesztivál eseményei lesznek, de a legfontosabb magyarországi és külföldi hírekről is beszámol majd - írja a BTL.hu.