szerző:
MTI

Sem a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB), sem a Nemzeti Választási Irodának (NVI) nem jutott tudomására olyan mértékű szabálytalanság, amely megkérdőjelezné a vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás törvényességét és a majdani eredmény hitelességét – közölte Patyi András, az NVB elnöke. Az NVB egész este határozatképes számban tartózkodik az Alkotmány utcai Nemzeti Választási Központban.

A testület elnöke néhány perccel az esti 7 órai szavazóköri zárás után tartott sajtótájékoztatót Pálffy Ilonával, az NVI elnökével.

Patyi András szerint a testület délutáni ülésén még a vasárnap előtt benyújtott jogorvoslati kérelmeket bírálták el. Ezek között említette az mno.hu internetes újsággal szembeni kifogást, amelynek ügyében az NVB jogsértést állapított meg. A testület szerint a szerkesztőség megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét azzal, hogy egy csütörtöki írásának azt a címet adta, "Elítélték Józsefváros Együtt-PM-es polgármesterjelöltjét".

Patyi András tájékoztatása szerint a vasárnapi kifogások a következő napokban kerülhetnek az NVB elé.

Elmondta, az NVB egész este határozatképes számban tartózkodik az Alkotmány utcai Nemzeti Választási Központban, arra az esetre, ha valamilyen ügyben döntést kellene hozni. Hozzátett, az eddigi információk alapján nincs szükség arra, hogy rendkívüli ülést tartsanak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!