szerző:
hvg.hu

Újabb front nyílt az oszlopháborúban: hatósági ellenőrzést küldtek arra az őrző-védő cégre, amely a Mahir oszlopait védi. Rövid időn belül kétszer is jártak a rendőrök a biztonsági cégnél, két embert kihallgattak.

Kedd este 9 óra körül rendőrök szállták meg az egyik vagyonvédelmi cég, a Legion Invictus Kft. központját, amely a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait védi – adta hírül a Népszabadság Magyar Györgyre, a Mahir ügyvédjére hivatkozva. A rendőrök kedden már napközben is sorra igazoltatták a Simicskáék által megbízott biztonsági őröket.

A rendőrség nem adott értelmezhető tájékoztatást arról, hogy tényleg megtörtént-e a soron kívüli ellenőrzés. Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás pedig azt mondta, csak véletlen, hogy éppen most végeztek be nem jelentett ellenőrzéseket biztonsági cégeknél.

A lap szerint a rendőrség több cégnél is tartott ellenőrzést egyidejűleg. Mint az érintettekre hivatkozva írták, az akciót nehéz másként értelmezni, mint megfélemlítési kísérletnek, amely a miniszterelnökkel összetűzésbe került üzletember érdekeit védő cég ellen irányul. Felidézték: Kocsis Máté, a Fidesz fővárosi elnöke már vasárnap jelezte, hogy a főváros a rendőrség segítségét fogja kérni oszlopügyben, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pedig mintegy fel is ajánlkozott a rendőrség nevében.

Az Origo információi szerint kétszer is hatósági ellenőrzést tartott a rendőrség az érintett őrző-védő cégnél: kedd este és szerda reggel. Ezt a Mahir is megerősítette a lapnak, mondván: a rendőrök keresték a hibákat és a cégvezetőt is, aki éppen terepen volt, hiszen az oszlopoknál kellett intézkednie.

©

A főváros által megbízott bontócég, a BKK Közút Zrt. emberei pedig úgy tudják, hogy péntekre már az őrző-védők engedélyét is bevonhatják, ezért majd könnyebb dolguk lesz az oszlopokkal.

A hírportál úgy tudja, a biztonsági cég két emberét kihallgatták a rendőrök.

Népszabadság szerint a főváros bennfentes információkhoz juthatott az ügyben: ők ugyanis Simicskáéknál előbb tudták, hogy a Fővárosi Törvényszék nem függesztette fel az oszlopbontásról szóló önkormányzati határozat végrehajtását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!