szerző:
hvg.hu

Galambos Lajos boldogasszonypusztai birtoka mellett, a szántásban találtak rá egy női holttestre még tavaly december végén. Kiderült: a nőt a győri rendőrök keresték eltűntként, a férje végezhetett vele.

Női holttestet talált egy komáromi férfi tavaly december 30-án délután Mocsa közelében. Miután az orvos a helyszínen idegenkezűséget állapított meg, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen – olvasható a rendőrség honlapján.
 
Másnapra a nyomozók azonosították az elhunytat. A rendőrök kiderítették, hogy az áldozatot a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során feltérképezték a sértett életvitelét, utolsó napjait. A beszerzett információk alapján a rendőrök január 6-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki az asszony férjét, a 45 éves tatabányai B. Róbertet. A férfit Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A Bors azt írja, hogy a holttestet Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai birtoka melletti szántásban találták meg. A falu egyik lakója szerint több pletyka is terjeng a településen: vagy kutya ásta ki, vagy vadászok találták meg.

Lagzi Lajcsi családja, a Bors munkatársától értesült az eseményről, ügyvédjükön keresztül annyit mondtak, megdöbbentek a hír hallatán, elképzelni sem tudták, hogy egy halottól pár száz méterre töltik a mindennapjaikat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!