szerző:
hvg.hu

Fekete-fehér fotókkal teli dobozt találtak egy ausztrál városka utcáján, a fényképeken szereplőknek a jelek szerint magyar kötődésük lehet.

Emlékül sok szeretettel – ez a felirat szerepel annak a borítéknak a hátoldalán, amelyet egy Kylie Jackson nevű kirakatrendező talált Sydney egyik elővárosában, Cromerben lévő otthona előtt, az utcán. Az esetről az ausztrál Daily Telegraph számolt be.

A borítékot – amely egy helyi fénykép-előhívó üzlet borítéka – felnyitva egy csomó fekete-fehér fotó került elő egy párról, illetve egész családjukról, akiknek magyarországi kötődése nem lehet vitás. Több kép hátoldalán a Budapest szó olvasható, ezek bizonyára ott készültek. Egyes képeken dátum is szerepel, eszerint 1963, 1964, 1968-ban készültek.

A borítékon olvasható a fotókat előhívató Mrs. Nemeth neve, illetve a fotó előhívás dátuma is: 1972. november 8. Olvasható továbbá rajta egy lakcím, amely azonban jelenleg is a Camera Warehouse nevű fotócég székhelye. Mrs. Nemeth neve mellett pontos cím nem, csak a kerület olvasható: Tempe.

A híroldal a cikkében több portrét is közöl a fényképek közül, ezek itt megnézhetők. Arra buzdítanak, hogy akinek tudomása van, kinek hiányozhatnak a fotók, az jelezze.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!