szerző:
hvg.hu

Magyar embercsempészek szállították nagy számban a rabszolgákat két angliai ágygyárba. A gyárak főnöke, Mohamed Rafik tudta, hogy munkásait milyen körülmények között tartják, mégis részt vett a kihasználásukban. A bíróság bűnösnek találta.

Embercsempészetben találta bűnösnek egy leedsi bíróság a 60 éves Mohamed Rafikot, aki dewsbury-i és batley-i gyáraiban rabszolgaként dolgoztatott több magyart. A kicsempészett magyaroknak ágyakat kellett készíteniük, amelyeket a kiskereskedelemben értékesítettek – írta a Mirror. Az ítélet csak februárban várható.

Rafik üzelmei akkor kerültek a hatóság látókörében, amikor embercsempészet vádjával letartóztattak két magyart, Orsós Jánost és Illés Ferencet. Orsós a gyanú szerint nagy számban szállította a magyar munkásokat Rafik Kozee Sleep nevű gyárába.

A vádhatóság szerint Rafik tisztában volt azzal, milyen körülmények között tartják a magyar munkásokat, mégis részt vett a kihasználásukban. Az ügyészség szerint az olcsó magyar férfi munkaerőt jó ideje használják ki hasonló módszerekkel Nagy-Britanniában.

Rafik az eljárásban végig tagadta, hogy részt vett volna emberek csempészésében. Ügyében február 12-én hirdetnek ítéletet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!