szerző:
hvg.hu

Programot indítanak a debreceni Szent József Gimnáziumban, hogy feltárhassák, van-e szükségük a diákoknak lelki segítségre. Két hónapon belül két diák lett ugyanis öngyilkos, egyelőre nem tudni, miért. Tavaly novemberben egy fiú, múlt héten pedig egy lány végzett magával – írja a Dehir.

Mindkét diák a Szent József Gimnázium egyik osztályában tanult. Az egész iskolát lesújtotta a kettős tragédia.

Az intézményben a felekezeti lelkigondozás mellett iskolapszichológus is segíti a diákok problémáinak megoldását – mondta Bódis Zoltán igazgató. Már az első haláleset után elkezdték az iskolai krízishelyzet kezelését. A múlt heti, második tragédia után egy szülői értekezleten a családokat is bevonták ebbe a munkába. Az intézmény emellett külső szakemberek segítségét kérte ahhoz, hogy az osztály és az egész iskolaközösség fel tudja dolgozni a két diák halálát – olvasható a hírportálon.

Az igazgató elmondta azt is, hogy egy debreceni alapítvánnyal olyan programot dolgoznak ki egy, amelybe bevonják a diákokat és a szülőket, hogy minél alaposabban lássák azt, hol kívánnak a gyerekek többletsegítséget.

A serdülőkor fizikai és lelki változásokat is hoz a fiatalok életébe. Konfliktusmegoldó és kommunikációs készségük még nem olyan, mint a felnőtteké. A serdülőkor önmagában is egy életkori krízis, ha ehhez más krízishelyzet is társul, azzal már egyedül nem biztos, hogy meg tud birkózni egy kamasz – figyelmeztet Berényi András pszichológus. A serdülőkori tragédiák megelőzésében mindenkinek szerepe lehet. Az odafigyelő család éppúgy segíthet a gondokkal küzdő kamasznak, mint a barátok, az iskolatársak és a tanárok – tette hozzá.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!