szerző:
hvg.hu

Az MSZP elnöke megtette a jogi lépéseket a 888.hu cikkével kapcsolatban, amelyben maszturbációs segédeszköznek nevezték a feleségét, és a névtelen szerző a lányukat is belekeverte a család gyalázásába. Tóbiás József a Facebookon köszönetet mondott azoknak, akik kiálltak mellettük. A 888.hu-t és az internetes oldal főszerkesztőjét, G. Fodor Gábort a cikk megjelenése óta több vezető fideszes politikus kritizálta, sőt, még Bayer Zsolt is elítélte az írás miatt.

A 888.hu Rába Tímeáról egy olyan netes oldalról vett le meztelen fotókat, amelyen ismert magyar nők aktképeit gyűjtötték össze. A nevét nem vállaló szerző „jó kis öreg szoci retrópornót” emlegetett, Rába Tímeát pedig maszturbációs segédeszköznek nevezte. A cikkbe Tóbiás József és Rába Tímea lányát is belekeverték. Bár az írás címén a botrány kirobbanása óta változtattak ugyan, de továbbra is elérhető az oldalon, a végéhez csatolt szavazással együtt.

A 888.hu húzása miatt rengetegen felháborodtak, olyannyira, hogy a jobboldalon is szinte mindenki azt hangoztatta, hogy az értelmetlen írással bőven átlépték a jó ízlés határát, és senkinek sincs joga ilyen durván belegázolni valaki magánéletbe, még akkor sem, ha az illető politikus.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Törvényalkotási bizottság elnöke a Facebookon határolódott el a 888.hu-tól, és szolidaritását fejezte ki az MSZP-elnök családjának.

A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.

Közzétette: Gulyás Gergely – 2016. január 24.

Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő mikropöcsűeknek nevezte a 888.hu munkatársait.

G. Fodor Gábor vasárnap este röviden reagált a cikkük miatt felháborodásra. Az oldalukon azt írta: „Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli. A közösséghez pedig mindig úgy beszél, hogy "hajrá, magyarok!".”

Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája viszont éppen emiatt oktatta ki a századvéges vezetőt és főszerkesztőt arról, hogy mi is a konzervatív újságírás. "Aki ilyet tesz, az nem konzervatív újságíró, hanem csimasz. Pontosan olyan, akiktől konzervatív újságírónak kijön a gálája. Sajnálom" – fogalmazott.

Bayer Zsolt: ÚjságírásA konzervatív újságírás a legbonyolultabb műfaj manapság - G. Fodor Gábor az alábbiakban...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. január 25.

Szabó Tímea, az ellenzéki PM társelnöke utolsó senkiházinak nevezte G. Fodor Gábort hétfőn, és felszólította, hogy takarodjon a közéletből.

G. FODOR GÁBOR, TE UTOLSÓ SENKIHÁZI, TAKARODJ A KÖZÉLETBŐL!Nem fogom leírni az ócska szennyportálod nevét, de amit ott...

Közzétette: Szabó Tímea – 2016. január 25.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az ATV Start című műsorában azt mondta:  nem olvasta végig a cikket, csak beleolvasott. „Ha nem is hánytam el magam, az embernek nincs kedve ilyet olvasni” – fogalmazott. Őt leginkább az emberi méltóságot sértő jelzők bántották, amit minden újságírónak tiszteletben kellene tartani – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek, az államtitkár azt válaszolta: biztosan lesz, hiszen Tóbiás József pert indít. „A többit meglátjuk” – jelezte.

Tóbiás József kedden rövid facebookos bejegyzésben közölte, hogy a 888.hu cikke miatt megtette a jogi lépéseket. Köszönetet mondott a „feléjük áradó szolidaritás-özönért”, de jelezte, hogy a továbbiakban csak a politikával kíván foglalkozni.

A családomról megjelent cikkel kapcsolatos jogi lépéseket megtettem. Az ügy ezzel oda került, ahová való: a jog asztalá...

Közzétette: Tóbiás József – 2016. január 26.
A 888.hu címlapjára egyébként kedden délután "Ilyen, amikor az MSZP bojkottálja a 888-at" címmel tettek ki karikatúrát, amellyel a hétvégi cikk miatti botrányra kontráztak rá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!