szerző:
hvg.hu

Tragédiába torkollott a törökszentmiklósi drogmérgezés. A két nőt továbbra is gép lélegezteti.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy meghalt az a két csecsemő, akiket idő előtt császármetszéssel hoztak a világra, miután mindkét kismama drogmérgezést kapott Törökszentmiklóson. A két fiúgyereket a szolnoki kórházban császármetszéssel hozták világra, majd Budapestre szállították őket a SOTE I. szám Gyermekklinikájára.

A két nő továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a szolnoki kórház intenzív osztályán. Egyelőre gép lélegezteti őket és tegnap óta nem javult az állapotuk.

Az RTL-nek nyilatkozó Zacher Gábor toxikológus megismételte korábbi állításait, miszerint a dizájner drogok megjelenése óta már sokszor a dílerek sem tudják, mit árulnak. A változó hatású, de hasonló fantázianeveken futó anyagok így különösen veszélyesek.

Ez persze nem menti fel a kábítószerező kismamákat, akik ellen büntetőjogi eljárás is indulhat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!