szerző:
hvg.hu

Zárt ülést tart a kedden megalakult Köznevelési Kerekasztal. Balog Zoltán emberminiszter az ülés előtt nem mondott semmi érdemit, csak felsorolta a közoktatásról zajló egyeztetés résztvevőit, köztük az iparkamarát, a honvédelmi tárcát, a nagycsaládosokat és a Magyar Művészeti Akadémiát.

Elkezdődött a Köznevelési Kerekasztal alakuló ülése kedden az Emmi Akadémia utcai épültében. Balog Zoltán miniszter a sajtónyilvános részen nem mondott semmi érdemit, csupán felsorolta a meghívott és megjelent szervezetek neveit. Valamint közölte, hogy az ülés zárt lesz, hacsak nem szavaznak ennek ellenkezőjéről a kerekasztal résztvevői, amire vajmi kevés esély van a meghívottak névsorát elnézve.

©

Háromnegyed 11 körül sajtótájékoztatón ismertetik az első kerekasztal eredményeit.

A meghívottak közül egyedül a Pedagógusok Szakszervezete nem jelent meg, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete részéről viszont ott ül az asztalnál Mendrey László.

A korábban nyilvánosságra került névsor kiegészült Madarász Péterrel, a tiltakozást nyílt levéllel beindító miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatójával, akit rögtön a távozó államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit mellé ültettek.

Szintén új szervezet a tárgyaláson a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete.

Balog Zoltán érkezik
©

Az asztalfőn Balog Zoltán, Rétvári Bence emmis politikai államtitkár, Czunyiné és Palkovics László ülnek. Mellettük az Emmi szakértői, köztük Sipos Imre helyettes államtitkár, Orbán volt gimnáziumának igazgatója foglalt helyet.

A Köznevelési Kerekasztal alakuló ülésének további meghívottjai:

Miskolci Péter,  a Herman igazgatója,
Klik,
Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet,
MTA Közoktatási Elnöki Bizottság,
MTA,
Magyar Művészeti Akadémia (Farkas Ádám),
Eszterházy Károly Főiskola,
Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete,
Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete,
PSZ (nem jött el),
Országos Köznevelési Tanács,
Nemzeti Pedagógus Kar,
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara,
Nagycsaládosok Országos Egyesülete,
Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége,
Magyar Ifjúsági Konferencia,
a Belügyminisztérium, a Földműveléügyi Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium egy-egy szakértője.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!