szerző:
hvg.hu

Ötven oktatási szakmai szervezet, szakszervezet és tiltakozó mozgalom megjelent képviselői kedden létrehozták a Civil Közoktatási Platformot (CKP).

Az alakulás után kiadott közleményük szerint a CKP-hoz csatlakozó szervezetek támogatják a pedagógus-sztrájkbizottság 25 pontos, valamint a Tanítanék Mozgalom 4 pontos követelés listáját. Azt is leszögezik, hogy nem vesznek részt a kormány által létrehozott kerekasztal munkájában, de nyitottak lennének egy nyílt, minden érdekelt bevonásával zajló tárgyalásra.

A CKP három munkacsoportot hozott létre. Az egyik megpróbálja összehangolni a különböző tiltakozó akciókat, a másik egy listát állít össze az akut problémák gyors megoldását célzó azonnali követelésekről, és alakult egy olyan munkacsoport is, amely egy hosszú távú alternatív közoktatási stratégiát, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezetet alkot majd meg.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!