szerző:
hvg.hu

Az Emmi szerint a Gyurcsány-kormány kultuszminiszterét kellene piszkálni Habony Árpád Szépművészeti Múzeumban tartott esküvője miatt, mivel az 2007-ben volt.

Juhász Péter, az Együtt-PM politikusa az Emmi épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója korrupciós céllal "adta oda" ingyen a múzeum épületét Habony Árpád esküvőjéhez. Juhász Péter közölte, hogy azt kérik az emberi erőforrások miniszterétől, hogy mondja ki, Baán László korrupt volt, és nem adható oda ingyen bárkinek egy állami épület. Balog Zoltán szólítsa fel a múzeumi főigazgatót lemondásra vagy mondja fel a főigazgatói megbízását – tette hozzá. 

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a napokban ismerte el, hogy az esküvői tanúja volt Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadónak, és annak idején ingyen engedte át neki esküvői helyszínként a múzeum épületét. Baán azzal magyarázta döntését, hogy olyan fontos embereknek enged meg ilyet, akiktől azt remélheti, hogy a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont azzal válaszolt Juhásznak, hogy mivel a Habony-esküvő 2007-ben volt, a Szépművészeti Múzeum akkori fenntartójánál, Gyurcsány-kormány korábbi oktatási és kulturális miniszterénél érdeklődjön. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció éppen csütörtökön közölte egyébként, hogy hűtlen kezelés miatt büntetőfeljelentést tesz Baán László ellen, mert Habony Árpád esküvőjét ingyen tarthatták az épületben.

Az Emmit vezető Balog Zoltán a múlt héten egyébként figyelmeztetésben részesítette Baánt, mivel a múzeumhoz tartozó festményeket adott kölcsön egy Habony Árpád-közeli cégnek úgy, hogy ahhoz nem ért engedélyt Balogtól.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!