szerző:
hvg.hu

Az Index értesülése szerint a herceghalmi polgármester felesége volt az az idős asszony, aki kopasz verőlegények segítségével nyújtott be kedden népszavazási kezdeményezést az MSZP-s benyújtót megelőzve.

A kedden a vasárnapi zárva tartás ügyében népszavazási kezdeményezést benyújtó titokzatos asszony, Erdősi Lászlóné a herceghalmi polgármester Erdősi László felesége - tudta meg az Index.

Azt írják, Erdősi László ősfideszes volt, 1990-től az első kerületben volt fideszes képviselő és alpolgármester, aztán 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz színeiben indult, 2014-ben azonban már függetlenként győzött és a Fidesz jelöltet is állított ellene.

©

Az asszony, ahogyan videónkból is kiderül, nemigen akart semmit elárulni arról, hogy mik a szándékai a népszavazási kezdeményezés lemondásával.

Az Index.hu felhívta Erdősiéket, a nő lerakta a telefont, amint megtudta, hogy újságírók hívták, férje pedig nem cáfolta, hogy Erdősiné adta be a népszavazási kezdeményezést.

Az Origo.hu egyik fotóján azonban látszik, hogy a kopasz - vélhetően a Fradi Security tagjaiból álló - társaság egyik tagja egy beadványt tart a fény felé, amelyből nehezen ugyan, de kiolvasható, hogy a készítőjének herceghalmi címe van. A 444.hu egyik olvasója fel is javította a képet, így már tisztábban látszik, kinek a papírja volt a mappában.

Korábban az ATV.hu hasonlóságot vélt felfedezni az egyik rezsicsökkentést népszerűsítő plakáton szereplő idős nő és Erdősiné között, de a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta, hogy a két személy azonos lenne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!