Mizsur András
Mizsur András

“Az Ultras Liberi nagy erőkkel készül a február 29-i polgári engedetlenségre. Eddig közel 200 ezer tagunkat mozgósítottuk” - olvasható abban a kamugyanús közleményben, amit az Ultras Liberi szurkolócsoport egy bizonyos Bede Zsolt nevében küldött el egy hírportálnak.

A gépnarancs.hu-nak elküldött közlemény szerint az Ultras Liberi tagjai voltak ott az NVI épületében, amikor az MSZP-es Nyakó István megpróbálta leadni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezést. A levél szerint azért, hogy megvédjék a demokráciát és szabadságot, valamint hogy leadják saját népszavazási kezdeményezésüket azzal a céllal, hogy támogassák a jelenlegi oktatáspolitikát, "amelynek része, hogy a testnevelés és azon belül a labdarúgás mint súlyozott tanegység lesz meghatározva".

A demokrácia mellett a Konzervatív Oktatási Hálózatot is támogatják az ultrák, vagyis egészen pontosan azt, hogy az 1970 után születettek különbözeti vizsgát tehessenek azokból az általános és középiskolai tárgyakból, amelyek 2010 előtt még nem szerepeltek a NAT követelményi rendszerében. Mondjuk azt nem részletezik a kissé csapongó közleményben, hogy pontosan miért.

©

A közlemény végén felszólítják a pedagógusokat és a szülőket, hogy “ne üljenek fel a balliberális izgatásnak” és “végezzék dolgukat, és legyenek hűek a hazájukhoz és hazafias kormányukhoz!”

A hvg.hu megkereste a közlemény állítólagos szerzőjét, Bede Zsoltot, aki határozottan cáfolta, hogy neki vagy az Ultras Liberinek bármi köze lenne a fenyegető hangvételű levélhez. Maga az ultrasliberi.hu már egy éve nem frissült, és más szurkolói oldalakon sem jelent meg az ultrák állítólagos közleménye, magyarázta. “Aki képben van a szurkolói csoportokkal, az pontosan tudja, hogy a 200 ezer tag is túlzás” – tette hozzá az ultrasliberi.hu korábbi főszerkesztője.

A kamulevéllel valószínűleg az ultrákra próbálják kenni az NVI épületénél megjelent kopaszok akcióját. A szurkolókat tömörítő FradiMob állásfoglalása szerint a helyszínen megjelent kopaszok ugyanis nem tartoznak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.

Ezt viszont az FTC keddi közleményében cáfolta. A klub szerint “akik azt írták, azokat megtéveszthette az érintett emberek Facebook-profilja. Vannak ugyanis a közösségi oldalon olyan zöld-fehér érzelműek, akik „munkahelyként az FTC 1899-et beírva nyilvánítják ki ragaszkodásukat a klubhoz”.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!