szerző:
hvg.hu

Úgy látszik, Tarlós azóta meggyőződött arról, hogy Budapestnek mégis jól jöhet egy olimpia.

A 2014-es főpolgármester-választás kampánya során Falus Ferenc közleményben kért választ Tarlós Istvántól arra nézve, hogy reálisnak és szükségesnek tartja-e a 2024-es olimpia megrendezését Budapesten.

Az MTI archívuma szerint Tarlós István erre úgy reagált, hogy sportbarát embernek tartja magát és nagy sport- és idegenforgalmi értéke lenne egy olimpiának, de "csodálkozik a felvetéseken".

©

A főpolgármester akkor azzal vágott vissza Falusnak, hogy szerinte sokat elárul a baloldali jelölt aktuális problémákkal kapcsolatos ismereteiről, hogy egy tíz évvel később rendezendő olimpiáról faggatja a jelenlegi városvezetést, aminek a helyszínéről évek múlva születhet döntés.

Most pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós azt mondta a 2024-es olimpiai pályázatról, hogy Budapest biztosan jól jár vele, és több beruházást valósíthat meg, amelyek az olimpia után is itt maradnak.

A Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséről pedig úgy nyilatkozott, hogy „nem önzetlen, sanda és alamuszi”, és rontja a pályázati esélyeket.

Így, aki Budapestet szereti, nem írja alá az ívet

– jelentette ki a polgármester.

Úgy látszik, nem mindenki ért egyet Tarlóssal, mert egy nap alatt több mint 10 ezren írták alá a Momentum kezdeményezését. A budapesti olimpiáról szóló népszavazás kiírásához 30 nap alatt 138 ezer hiteles aláírást kell összegyűjteniük. A Momentum 600 aktivistával, 25 helyen gyűjti a szignókat.

Sorban álló aláírók az egyik budapesti aluljáróban
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!