szerző:
hvg.hu

"Afrikai szelfi": fekete ember vonalas készülékkel a kezében.

"Mi izgatja az internet népét? Ez pörög most a neten" címmel közöl szórakoztatónak szánt összeállítást a Ripost című kormányközeli bulvárlap, bár annak közlésével adós marad a lap, milyen mérések alapján állítja, hogy "ez pörög".

©

A fotóösszeállításban helyet kap a nyuszilánynak öltözött Hosszú Katinka éppúgy, mint Orbán Viktor, amint húsvétkor meglocsolja unokáját, és egy fotó, amin egy fekete fiatalember egy nagy, régimódi vonalas telefonkészüléket tart a kezében. A felirat:

Gonosz, de így terjed a neten: ez az afrikai szelfi.

A "gonosz" szó használata dacára az Ómolnár Miklós főszerkesztő vezette lap azért a jelek szerint csak helyénvalónak tartja az afrikaiak (ha egyáltalán ott készült a kép) állítólagos primitivitásán való viccelődést. Ha valamire, akkor erre mondják azt, hogy no comment.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!