szerző:
hvg.hu

A Bors szerint van egy olyan terv, miszerint a Duna Arénából Csillebércre költözne az Iron Aquatics.

Miután a vizes világbajnokság után a Duna Aréna a nagyközönség előtt is megnyílik, Csillebércen kaphatna úszóakadémiát Hosszú Katinka – írja a Bors.

Mint arról korábban már írtunk, a Duna Arénát egyelőre csak a Hosszúék-féle Iron Aquatics használhatja, ebből több konfliktus is volt már.

A vizes vébé után viszont Hosszúnak és tanítványainak megszűnik a kizárólagossága a nemrég átadott létesítmény használatára, a lap szerint pedig van egy olyan terv, miszerint a csillebérci volt úttörőtábor területén állhat majd fel Hosszú Katinkáék úszóakadémiája. A volt úttörőtábor területe ugyanis az ősszel állami tulajdonba kerül, miután a kormány peren kívül megegyezett Rácz Péterrel, a Magyar Úttörőszövetség egykori elnökével, a terület jelenlegi tulajdonosával.

A lapnak a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt mondta, hallottak a tervről, de ez nem az úszószövetség hatásköre, hanem az államé, ettől függetlenül remek ötletnek tartják az úszóakadémia létrehozását.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár eddig nem reagált az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!