Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fordított western zajlott délelőtt Felcsúton. A vonat ment, és mindenki az utasokat várta. Most már az EP-képviselők is átdöcögtek a Váli-völgyön.

A hvg.hu munkatársai hamarosan újabb részletekkel jelentkeznek.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzőbizottsága ma a sokat látott Felcsútra látogat, hogy megtekintsék a szellemvonatot. Ez Orbán Viktor falujába vonzotta a magyar sajtót, és több ellenzéki vezetőt.

Fél 10-kor mindenki a Puskás Akadémiánál várakozott, hogy a külföldi vendégek felszálljanak a vonatra, az azonban üresen távozott az arborétum, és az ottani Mészáros Lőrinc kezelésében lévő hotel felé. Hírek szerint mégis ott szállnak majd fel az EP-képviselők. Erről Hadházy Ákos (LMP) és Szigetvári Viktor (Együtt) is a sajtómunkásoktól értesült. A hírre mindenki autóval indult az üresen döcögő vonat után.

Angolul is jelzik: Orbán a leggazdagabb
©

Fél 11 előtt találkozott újra a vonat és a közönség – még mindig az EP-képviselők nélkül. A járat egyébként különvonat, ilyenkor nem is járna menetrendszerűen Felcsút büszkesége. A várakozást Szigetvári Viktor arra használta ki, hogy rögtönzött sajtótájékoztatót tartson.

Orbán Disneylandje

– így nevezte az Együtt politikusa Felcsútot a kisvasúttal. Szerinte Orbán az ország leggazdagabb embere, és puytini államot épít magának.

Negyed 12-kor az EP-képviselők még az arborétum melletti Puskás Ferenc Sport Hotelben vannak. Mészáros polgármester szállodája magánterület, így a politikusokat el tudják zárni a sajtó képviselőitől. A vonat még mindig utasokra vár.

Háromnegyed 12-kor jöttek ki a hotelből az EP-képviselők. Bent a projektgazdák arról próbálták győzködni őket, hogy minden szabályos. Deutsch Tamás azt mondta

négyszeresen túlteljesít a felcsúti vasút.

Ezt az EP-képviselő abból szűrte le, hogy 10 ezer utast ígértünk az uniónak, és 40 ezer volt a valóságban. Az állítást követően beszállt a küldöttség a vonat egyik vagonjába. A másik üresen maradt. A sajtót nem engedték fel, mert ez nem menetrend szerinti járat.

Fél 1-re átért a Pancho Arénához a delegáció. Itt egy rövid interjút adott a HVG-nek a delegációvezető. Ezek szerint a vasút kapcsán

látták, hogy működik.

Micsoda siker!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!