szerző:
hvg.hu

Az InfoRádióban beszélt Bús Balázs akciójáról, és arról, hogy a civilek sem támogatják a kerítések nyomvonalán haladó gát tervét. Ez 3 milliárd forinttal többe is kerülne.

Barátságtalan, inkorrekt - nem fukarkodott Tarlós István a jelzőkkel a III. kerületnek arra az akciójára, hogy behúzta a kéziféket a római-parti mobilgát ügyében. Mindezt az InfoRádióban mondta el. Felidézte: a Fővárosi Közgyűlésben támogatták Bús Balázsnak a tanulmánytervre vonatkozó javaslatát, továbbá az óbudai polgármester sem támogatta a Lányi András író, filozófus által készíttetett, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és megszavazta, hogy a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet meg kell védeni.

A civilek pedig nem akarják elfogadni Tarlós szerint a belsőbb gát tervét.

A főpolgármester kifejtette: a kerítések nyomvonalában haladó gát ugyanúgy parti lenne, mint a Dunához hat-nyolc méterrel közelebbi. Mindkettő megvédené a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet. A kerítések nyomvonalában haladó gát sokkal drágább lenne, magántelkeken vezetne, és a tulajdonosok a kártalanítás mértékén "bármeddig elpereskedhetnek" - mondta Tarlós István, rámutatva: ez a védmű a számítások szerint több mint 3 milliárd forinttal kerülne többe, mint amelyet hat méterrel lejjebb megterveztek. A főpolgármester közölte, várhatóan egy-két hónapon belül elkészül a tanulmányterv.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!