szerző:
hvg.hu

A Hír Tv műsorvezetője egy csütörtöki Facebook-posztban azt állította, hogy egyesek kegyetlenül bánnak Cserdi polgármesterével. Bogdán Lászlót egy fórum után leköpték, megrugdosták, az őcsényi üggyel kapcsolatban tett felajánlása után pedig el akarták gázolni.

„Ő a szárnyai alá vette a helyi cigányokat, segítő kezet nyújtott a menekülteknek, közben veszélybe került az élete. Őt ki védi meg? Mi történik itt? Kérem, nyissák ki a szemüket!” – írta a Facebookon Péterfi Judit Hír Tv-s műsorvezető Cserdi polgármesteréről, aki ezen a héten lesz látható a Privátszféra című műsorban.

Péterfi Judit leírta, hogy Bogdán Lászlóval hetekkel ezelőtt találkoztak és kezdtek forgatni.

„Már akkor is döbbenten hallgattam a beszámolóját arról, hogyan bánnak vele. Megvetik, kirekesztik, lehordják. Egyesek. Hangsúlyozom, egyesek. Meghívták egy fórumra, ahol beszédet mondott és ahová mosolyogva érkeztünk együtt. Rossz érzése volt. A szócsatákba beleállt, válaszolt a kérdésekre. Aztán elkezdtek gyülekezni a gomolyfelhők. Távozáskor hátulról megrugdosták és leköpték” – olvasható a posztban.

Az őcsényi botrány után Bogdán László felajánlotta, hogy szívesen látja a falujában az Őcsényben nemkívánatos menekült családokat. Ezután „el akarták gázolni egy gyalogátkelőn. Ő a szárnyai alá vette a helyi cigányokat, segítő kezet nyújtott a menekülteknek, közben veszélybe került az élete” – írta a műsorvezető.

Az nem derült ki, pontosan mikor és hol akarták elütni Bogdán Lászlót.

Péterfi Judit azt kéri olvasóitól: „Egyszerűen csak ne engedjék, hogy a gyűlölet teret engedjen magának és tettlegességig fajuljon az indulat. Bogdán László nem fél és nem kell megvédeni. Tudom, ismerem, nem akarná. Magunkat viszont meg kell védenünk a gyűlölettől!”

A műsorvezető bízik abban, hogy az üzenete eljut ahhoz, aki leköpte Cserdi polgármesterét, és ahhoz is, aki hátulról belé rúgott.

„Nem az én feladatom azt mondani, hogy nézzenek magukba és szégyelljék magukat. Az én dolgom csak annyi, hogy kikiabáljam: Ha Bogdán Lászlót valaki megdobja kővel, ő kenyérrel fog válaszolni. Én is” – fogalmazott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!