szerző:
hvg.hu

Nem tudta türtőztetni magát az egykori elszámoltatási kormánybiztos az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén. Beszólásai jól hallhatóak a helyszínen forgató Hír TV felvételén.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke, egykori elszámoltatási kormánybiztos, volt vidékfejlesztési államtitkár a jelek szerint morcos hangulatban volt a bizottság keddi ülésén, ahol a képviselők Polt Péter legfőbb ügyészt és Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét is meghallgatták.

Budai Gyulát nem zavarta, hogy kamerák és mikrofonok is vannak a teremben, az orra alá mormogva kommentálta az elhangzottakat – derül ki a Hír TV tudósításából.

Az MSZP-s Bárándy Gergely az ülésen számon kérte a legfőbb ügyészen, hogy a fővárosi főügyész véleménycikket írt az Indexre, és ebben bírálta a bíróságokat. Ibolya Tibor azt kritizálta az írásában, hogy a Kúria döntése szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt az ügyészséget fideszesnek lehet nevezni. Bárándy Gergely viszont azt kifogásolta, hogy a fővárosi főügyész egy konkrét üggyel kapcsolatban nyilvánosan bírálta a bíróságokat, és eközben komcsizott.

Budai Gyula mindezt úgy kommentálta: „Jól teszi. Hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik.”

A fideszes képviselő azután sem állt le, hogy a levezető elnök kérte, hogy a képviselők hallgassák csendben a legfőbb ügyész válaszait.

Amikor Polt Péter beszélt, valaki a képviselők közül közbevágott, a felvételről nem derül ki egyértelműen, ki volt az, de valószínűleg a legfőbb ügyésztől kérdező Bárándy Gergely. Budai Gyula itt is beszólt: „Maradjál csendbe!” „Nem kaptál szót!” „Te gyökér!”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!