szerző:
hvg.hu

Immár képek is vannak a rákoskeresztúri szárnyvonalról.

Mint korábban megírtuk, az új vonal Rákosfalvánál, a Körvasútnál ágazna ki az akkorra már összekötött M2-es metró és a H8-as HÉV nyomvonalából a jelenlegi elképzelések szerint, melyekről időközben fotók is megjelentek.

A Rákosmenti Pirítós oldalán közzétett képek alapján jól látszik, hogy a szerelvények egy felthetőleg üveggel borított alagúton hasítanak majd keresztül, a gyalogosok pedig az úttest fölé épített speciális hídon közelíthetik majd meg az épülő új állomást.

©

A beruházás - a most megjelent látványtervek szerint legalábbis - más fejlesztéseket is hoz magával: új zöld övezet és biciklitároló is épülhet.

©

A költségekről úgy tudni, hogy a tervezők összesen 123-127 milliárd forinttal kalkulálnak. Három megállót alakítanának ki a kerületben, az elsőt Akadémiaújtelepnél, a tervezett új vasúti megálló szomszédságában, a következőt a Kis utcánál, a végállomás pedig Rákoskeresztúr városközpont lenne. Minden kerületbeli állomásnál P+R parkolókat kell kiépíteni - olvasható a Rákosmenti Pirítós Facebook-oldalán.

Rákoskeresztúrról jelenleg 47 perc el jutni a Déli Pályaudvarra, ez a szárnyvonal kiépítésével 32 percre csökkenhet, míg az Örs vezér teret a mostani 22 perc helyett 13 perc alatt lehet majd elérni. A Nagykörútig tartó menetidő 37 helyett 22 percre rövidülhet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!