szerző:
Kaufmann Balázs - Tóth Richárd

A miniszterelnök a fideszeseknek adománykérő leveleket küld, anyagi hozzájárulást kér a kampányhoz, Soros György ellen. Elmentünk Felcsútra, hogy megtudjuk, ott mekkora a fizetési kedv. Videó.

„Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy amennyiben lehetőségei engedik, adományával Ön is járuljon hozzá ehhez a küzdelemhez, és támogassa a Fidesz kampányát” – írta a hét elején Orbán Viktor adománykérő levelében, amelyhez egy csekket is mellékelt.

A hvg.hu úgy tudja, az akció alsó hangon háromszáz-háromszázötven millió forint körül hozhat a kormánypárt konyhájára, a támogatás pszichikai hatása azonban ennél is fontosabb a fideszesek szerint. A Fidesz elnöke nem először küldött csekket a szimpatizánsoknak, korábban a címzettek 90 százaléka adott pénzt a pártnak.

Felcsúton találkoztunk olyannal, aki akár 20 ezer forintot is fizetne, míg egy idős úr összeget nem mondott, de Horthy Miklóshoz hasonlította Orbánt – és ezt dicséretnek szánta. Szavaiból egyértelműen kiderült az is, hogy nála nagyon betalált a kormányzat Soros György-ellenes gyűlöletkampánya.