szerző:
hvg.hu

Kurz a magyar demokrácia helyzetét is szóba hozta a találkozójukon.

Mint arról beszámoltunk, kedden Ausztriában az új osztrák kancellárral, Sebastian Kurz-cal tárgyalt, ahol beszéltek a bevándorlásról, a Paks II.-vel kapcsolatos osztrák aggodalmakról, illetve az ausztriai családtámogatási rendszerről is.

Bár Orbán a sajtótájékoztatóján ezt nem hangoztatta, az osztrák Der Standarddal Kurz hivatala később közölte, hogy szóba került a magyar demokrácia és jogállamiság kérdése is.

Mint írták,

Kurz a vendégével beszélt a jogállamisággal és médiaszabadsággal kapcsolatos aggodalmakról is, amelyek miatt Magyarországot nemzetközi kritika éri.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!