szerző:
hvg.hu

A főpolgármester szerint minden állomáson lesz akadálymentesítés, hónapok óta szervezik azt.

Tarlós István az ATV Start vendége volt, ott beszélt arról a népszavazási kezdeményezésről, amit a Kúria a múlt héten hagyott helyben és az MSZP-s Horváth Csaba kezdeményezett a hármas metró akadálymentesítése ügyében. A kérdés, aminek ügyében az aláírásokat gyűjtik, úgy szól:

Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?

Tarlós a műsorban azt mondta, már hónapok óta szervezik a 3-as metró felújításával együtt járó akadálymentesítést, most szerdán is fog találkozni a mozgáskorlátozottak képviselőjével. Szerinte az akadálymentesítés megoldására pedig több alternatívát állítottak fel, az egyik egy olyan szerkezet felszerelése a mozgólépcső mentén, amelybe az érintettek bele tudnak ülni, és felhúzza vagy leereszti őket. A főpolgármester szerint ez olcsóbb megoldás, mint a lift.

Hangsúlyozta, szerinte felesleges a kérdés, mert a szocialisták azt a benyomást kelti az emberekben, hogy a kérdésükre adott "igen" válasz liftek építését jelenti, de az a Kúria indokolása alapján nem igaz.

Nem ellenzem ezt a népszavazást, de a dolog kezd paródiává válni, mert el kell dönteni, hogy miről szól ez a népszavazás.

Ráadásul szerinte a népszavazással el is költik két lift árát, ő inkább azt a kérdést tette volna fel, hogy „akarja-e, hogy egyidejűleg a 3-as metró felújításával liftet is építsenek?” Arra a kérdésre, hogy rendelkezésre áll-e az akadálymentesítés fedezete, azt mondta, a fentebb említett szerkezetre és egyéb megoldásokra igen, de a teljes vonal liftekkel való felszerelésére nincs meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!