szerző:
hvg.hu

A cég tőkeemelést hajt végre, Ungár Péter az új (társ)tulajdonos. Megígérte, hogy nem szól bele az újságírók dolgába.

Szokatlan formában, fotóképregény alá rejtve tudatta az eddig is LMP-közeli azonnali.hu: "Tőkeemelés új tulajdonos bevonásával. Ungár Péter is beszállt az Azonnaliba az eddigi tulajdonos, Gerényi Gábor mellé." A nem túl bőbeszédű közleményhez még hozzátették: "Más változás nincs. Amit ígérünk: nem lesz minden olyan, mint eddig. Jobb lesz."

A hvg.hu Kijevben elérte a lap egyik munkatársát, Bakó Beáta elmondta, garanciákat kaptak arra, hogy Ungár nem szólhat bele a tartalomkészítésbe, legfeljebb annyira, mint bármelyik olvasó. Ha politikai nyomásgyakorlást éreznek, felállnak – közölte Bakó Beáta.

Az LMP elnökségi tagja és országgyűlési képviselője nemrég jelentette be, hogy előzetes terveivel ellentétben nem veszi meg Simicska Lajostól a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, mivel az túl sokat (sajtóinformációk szerint másfél milliárd forintot) kért a két médiáért.

Beszállását az Azonnaliba Ungár Péter is megerősítette:

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!