szerző:
hvg.hu

Azt még nem lehet tudni, mi a probléma forrása. Az Indexnek nyilatkozó nő szerint annyira elviselhetetlen a bűz, hogy szellőztetni sem tudnak, mert akkor meg a lakásba jön be a szag.

A lap egy Ildikó nevű olvasójára hivatkozva azt írja, hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvan utcáin, kint nem lehet megmaradni. Elmondása szerint az érintettek már aláírásokat is gyűjtöttek, hogy történjen végre valami, de senki nem csinál semmit, "a hatvani önkormányzat és az egri környezetvédelmi hatóság egymásra mutogat".

A nő szerint nem tudni, mi okozza a problémát. Ő égett szemét szagát érzi, de vannak, akik szennyvízszaghoz hasonlították a bűzt, amely miatt szellőztetni sem tudnak, mert akkor a lakásokban is érezni lehet a rettentő szagot.

Állítólag visszatérő problémáról van szó, a bűz ugyanis hol eltűnik, hol pedig újra érezhető – olvasható a cikkben.

A Heves megyei lap, a Heol hétfőn azt írta: a mátravidéki erőműi pernyehányón tevékenykedő cég már elkezdte a védelmi rendszer erősítését. A szennyvíziszap-tároló medencénél hatméteres magasságú új falat már felállították.

A telep vezetője, Nagy Andor ugyanakkor azt mondta, a szagok okozta kellemetlenségért csak részben felelősek, mivel telephelyükön kívül, más rendszerekben is előfordulhat bűzforrás.

Az Index idézi a HatvanOnline egy korábbi, április cikkét, miszerint a hatvani önkormányzat tudja, mi a szag forrása, de nem tudják bizonyítani, ezért szagnaplót vezetnek.

Horváth Richárd polgármester május közepén úgy nyilatkozott, az ügyben az Egri Járási Hivatal az illetékes, nekik kell kideríteni, pontosan honnan érkezik a szag. Ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a település végre megszabaduljon a bűztől, a kormánynak is jelzik a problémát.

(Képünk illusztráció.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!