szerző:
hvg.hu

Kiadták ellene az európai elfogatóparancsot. Nemcsak erőszakkal, szeméremsértéssel is gyanúsítják.

Ahogy korábban megírtuk, nemi erőszakkal gyanúsítanak egy menekültként érkezett afgán férfit: egy nő jelentette, hogy Sarhadi Bilal Ahmad egy fővárosi gyorsétterem mosdójában nemi aktus eltűrésére kényszerítette.

A rendőrség azt közölte, hogy nagy erőkkel kutatnak a férfi után, a budapesti rendőrfőkapitány külön nyomozócsoportot állított fel az ügyben. Később a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság európai elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a férfi külföldre szökött, ezért a nyomozók az osztrák és német társhatóságokkal is felvették a kapcsolatot.

A rendőrség legújabban – hétfő délelőtt – bejelentette, hogy a férfit nemcsak szexuális kényszerítés, hanem két rendbeli szeméremsértés gyanúja miatt is keresik.

A közlemény szerint a férfi június 1-jén este fél 11 körül a VII. kerületi Dohány utcában, június 20-án a hajnali órákban pedig a Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!