szerző:
hvg.hu

A magyar startupból világcéggé váló Prezi – más iparági vezető cégekkel együtt – csatlakozik az Barack Obama amerikai elnök által létrehozott ConnectED kezdeményezéshez. A Prezi vezérigazgatója ma este találkozik Obamával.

“Az oktatás színvonalának javítása kínálja a legjobb esélyeket a fenntarható fejlesztési projektek indításához világszerte” – mondta Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója és egyik alapítója. A magyar startupból világcéggé növekedett Prezi is – az Adobe társaságában – csatlakozik az amerikai elnök Barack Obama kezdeményezéséhez, az oktatás színvonalának emelését célul tűző ConnectED programhoz. A csatlakozás okán Obama ma este fél 10 körül fogadja a vezérigazgatót, aki megismerteti az elnökkel a Prezi sztoriját.

A magyar vállalat 100 millió dollárral támogatja az elnök kezdeményezését, azaz ekkora értékű EDU Pro hozzáférést biztosít ingyenesen több százezer amerikai tanulónak, tanárnak és iskolának. A Prezi ezzel hátrányos helyzetű diákok és iskolák számára teszi hozzáférhetővé a legmodernebb technológiát, aminek révén tanárok jelentősen javulhat az egymás közti kommunikáció és együttműködés.

A Fehér Ház kezdeményezéséhez korábban már az Apple, a Microsoft, az AT & T, a Sprint, a Verizon, az Autodesk és az O'Reilly Mediab csatlakozott összesen 750 millió dollárral támogatva a ConnectED programot. A Prezi egyébként Árvai szerint szívesen látna hasonló kezdeményezést Európában és késznek mutatkozik támogatni is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!