szerző:
hvg.hu

Nem tud lépést tartani termékei iránt mutatkozó kereslettel a Lego, így a közeljövőben számos megrendelést csak késve tudnak kielégíteni. Az eddig beérkezett megrendelésekkel nem lesz baj, azonban az ezután befutók esetében nem tudják minden esetben garantálni az időben történő kiszállítást.

Az európai játékboltokban tapasztalható nagy kereslet miatt elképzelhető, hogy a Lego nem képes elegendő kockát gyártani ahhoz, hogy ki tudja elégíteni a vásárlói igényeket – írja a napi.hu a Reuters alapján.

A dán cég gyárai teljes kapacitáson működnek, mégsem tudnak lépést tartani termékek iránt mutatkozó kereslettel, amit rosszul mért föl a társaság. A közeljövőben számos megrendelést csak késve tudnak kielégíteni.

©

Roar Trangbaek, a Lego szóvivője a Reutersnek nem mondta el, hogy mely sorozatokból és mely európai országokban lehet majd hiány. Trangbaek szerint az eddig beérkezett megrendelésekkel nem lesz baj, azonban az ezután befutók esetében nem tudják minden esetben garantálni az időben történő kiszállítást.

A Legónak gyárai vannak Dániában, Csehországban, Mexikóban és Magyarországon, s jelenleg Kínában építenek újat 100 kilométerre Sanghajtól, ahonnan reményeik szerint a jövőben majd el tudják látni az ázsiai piacokat.