szerző:
hvg.hu

Sebeket is okoztak a mennyezetről lezuhanó üvegburák, az IKEA termékvisszahívást hirdetett több mennyezeti lámpára.

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban HYBY, LOCK vagy RINNA mennyezeti lámpát vásárolt, vigye vissza bármelyik IKEA-áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárat.

A cég vásárlóktól értesült arról, hogy a mennyezeti lámpa üvegburája leesett. Néhány esetben orvosi kezelésre volt szükség, egy esetben pedig össze is kellett varrni a sebet.

©

Minden IKEA-terméket a megfelelő törvényi előírások és szabványok szerint tesztelnek és hagynak jóvá, mielőtt a boltokba kerülnek. Ennek ellenére több sajnálatos balesetről is értesült a cég, amelyek során a LOCK és a HYBY mennyezeti lámpák leesetek a mennyezetről.

"A vásárlóink biztonsága és a további incidensek elkerülése érdekében visszahívjuk az adott termékeket és visszafizetjük azok teljes vételárát" – írta közleményben a cég. A vételár visszatérítéséhez a vásárlást igazoló nyugtára (számlára) nincs szükség.

A HYBY és a LOCK mennyezeti lámpák minden IKEA-piacon kaphatók voltak, a LOCK 2002, a HYBY 2012 óta vásárolható meg. A RINNA mennyezeti lámpa 11 európai országban és Kínában került forgalomba 2010-ben.

További információ érhető el a www.IKEA.hu weboldalon és az IKEA központi információs vonalán, a 06-1-460-31-60-as telefonszámon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!