szerző:
hvg.hu

Az OTP-vezér cégét is sújtja a munkaerőhiány, de ő meg tudta oldani.

Még csak most kezdi el a termelést Csányi Sándor mohácsi vágóhídja, ám az OTP-vezér máris egymilliárd forintot bukott miatta. Erről az Inforádiónak beszélt az üzletember.

A vágóhídon idén 6-700 ezer vágást terveznek, és szerinte tartható is a terv, különösen, hogy 70-80 százalékban saját élelmiszeripari holdingjának, a Bonafarmnak valamelyik cégéből származik az alapnyag. Már azt is tervezik, hogy egy helyett két műszakban folyik majd a vágás, és Mohács környékéről, de külföldről is vinnének oda állatokat vágni – mondta el Csányi.

Akkor min bukik? Azon, hogy a munkaerőhiányt csak magasabb bérekkel tudták megoldani. Egymilliárddal többe kerül ugyanis a munkaerőköltség, mert nagyon nagy hiány van hentesekből és húsipari szakemberekből – fogalmazott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!