szerző:
MTI / hvg.hu

A főváros egységes és egyértelmű álláspontot vár a taxisoktól a budapesti taxirendelet módosításának ügyében. Korábban az Országos Taxisszövetség elnöke 10-15 százalékos emeléssel kalkulált.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett közleményben arra kérik a taxisokat, hogy az egyeztetések napokban esedékes befejező stádiuma előtt tisztázzák, hogy kik rendelkeznek felhatalmazással a taxisok nevében egyetemlegesen tárgyalni és megállapodni; továbbá a taxisok fenntartják-e a tarifaemeléssel kapcsolatos kérésüket, melyet az eddig tárgyaló képviselőik kezdeményeztek, és nem a főváros?

A főváros a korábban ígért taxirendelet-módosításban partner, de a tarifaemelés a fővárosnak nem érdeke és nem kitűzött célja, csupán a taxisok kockázatának tekinti, és ha a taxisok ragaszkodnak hozzá, nem kívánja megakadályozni – írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a fuvarszervezők és a taxisok közti érdek- és nézetellentétek rendezése, az egységes álláspont kialakítása nem a főváros feladata és kompetenciája.

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke a múlt héten azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy rövid időn belül megszülethet a megállapodás a tarifaemelésről, a tervek szerint ennek mértéke 10-15 százalékos lehet. Ez egy átlagos fuvar esetében 300-400 forinttal jelentene többet, Metál szerint ez nem az az összeg, ami miatt a jövőben az utasok meggondolnák, hogy beüljenek egy taxiba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!