szerző:
hvg.hu

Nem is úgy értették a kedvezményes ajánlatot.

Félremagyarázzák a médiában, hogy az E.On csökkenti a gáz árát – erről jelentetett meg tájékoztatást a cég. A Világgazdaság hétfőn írta meg, hogy a cég havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér annál, amennyit az állami szolgáltatónál kell fizetni. Már ekkor kiderült az is, hogy az ajánlatot azoknak kínálják, akik átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlát hoznak össze – például egy nagyobb családi házban kijöhet ekkora rezsi.

A politikusok ezt nem hagyták ennyiben: Németh Szilárd arról beszélt, hogy az E.On beavatkozik a választásba, méghozzá Brüsszel oldalán. A cég ez után adott ki egy tájékoztatást a honlapján, amiben arról írtak: sajnálatos, hogy az ajánlat

jelentősen félreértelmezett formájában jelent meg.

Pedig félreértelmezésről szó sincs, a mostani közleményben gyakorlatilag ugyanezt magyarázták el, mint ami hétfőn megjelent: az ajánlatuk „olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!