szerző:
hvg.hu

Baán László elismerte, hogy Habony Árpád úgy tarthatta az esküvőjét a Szépművészeti Múzeumban, hogy nem fizetett érte bérleti díjat.

Ingyen tarthatta meg esküvőjét Habony Árpád a Szépművészeti Múzeumban, abban az állami intézményben, amelynek igazgatója a kormányfő tanácsadójának esküvői tanúja volt, és aki engedélyezte hogy 300 millió forint értékben festményeket adjanak kölcsön egy Habony-közeli cégnek.

Az Index számolt be arról, hogy Baán László múzeumigazgató a Rádió Q Keljfeljancsi című műsorában ismerte el a műsorvezető Fiala János kérdésére, hogy Habony nem fizetett bérleti díjat a múzeumban tartott esküvőért. Baán azzal magyarázta a nagylelkűséget, hogy a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat, egyúttal azt is elismerte, hogy máskor is megkapta már ingyen a múzeumot ilyen fontosnak tartott ember. Az Index közérdekű adatigényléssel kérte ki az adatokat.

A múlt héten, hosszú pereskedés után ismerte el a múzeum, hogy azok a 300 millió forint értékű festmények, amelyeket a Szépművészeti még 2013-ban kölcsönadott a korábban Habony Árpád húga által vitt Brand Lab nevű kft.-nek, egy olyan Szerb utcai lakásban landoltak, amely Habony volt anyósának a tulajdonában van. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, egy nem sokkal korábban elfogadott törvénymódosításra volt szükség.

Az pedig nem sokkal később derült ki, hogy a múzeumot vezető Baán László a miniszterelnöki főtanácsadó Habonnyal annyira jóban van, hogy egyenesen ő volt az esküvői tanúja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!