szerző:
hvg.hu

A Budapesti Fesztiválzenekar vezetője azt is felsorolja a videóban, milyen programok maradnak el a főváros támogatásmegvonása miatt. A jövő heti flashmobra pedig Tarlós Istvánt is elhívják, hogy magyarázza meg a döntést.

Fischer emlékeztetett, hogy a főváros vezetősége 200 millió forintot vont el a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeinek finanszírozásából, a szezon közepén, hirtelen módon, mindenféle konzultáció nélkül. "Engedjék meg, hogy ezt a döntést ne kommentáljam" – mondta.

Ebben az évben el fog maradni harminc hangszerkóstoló iskolákban, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei segítik a gyerekek hangszerválasztását. Ugyancsak iskolákban elmarad tíz gyerekopera-előadás. Három nagyzenekari hangversenyt kell lemondanunk a Művészetek Palotájában, ezeknek a jegyárait természetesen visszafizetjük. Decemberben le kell mondanunk egy éjféli koncertet a Millenárison. Tíz idősek otthonába nem tudunk elmenni.

Továbbá három templomi Bach-hangverseny, három vidéki, elhagyatott zsinagógában tartandó koncert és három hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett koncert is elmarad, valamint egy külföldi turnét is le kell mondaniuk, amely során a ravennai fesztiválra, Vilniusba, Rigába és a szentpétervári fehér éjszakák fesztiváljára jutottak volna el.

Mindezt a zenekar hosszú távú biztonsága érdekében teszik. Fischer szerint Budapest olyan városvezetést érdemel, amely jó gazdaként gondoskodik a város kultúrájáról. Ezért május 7-én egy nagy flashmobot szerveznek Budapest egyik terére, amelyre minden támogatót várnak, és Tarlós Istvánt is elhívják, hogy magyarázza el minden budapestinek a felelőtlennek nevezett döntés célját, értelmét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!