szerző:
hvg.hu

A platform tegnapi bocsánatkérő levelében további lépéseket helyezett kilátásba. És így is lett.

"Hosszú időbe telt, hogy reagáljunk, ám mindenkit és mindent meg akartunk hallgatni. Tudjuk, hogy egy alkotó tette az egész közösségre hatással van, ezért hamarosan további lépésekről tájékoztatunk titeket, azért, hogy ilyen videóval többé ne találkozhassunk" –ezt írta Youtube tegnap nyílt levelében.

Logan Paul szilveszterkor egy olyan videót pakolt fel 15 millió ember által követett Youtube-csatornájára, melyben Japán egyik elátkozott, közkedvelt öngyilkossági helyszínként emlegetett területén, az Aokigahara erdőben egy holttestre bukkantak. A vlogger nem épp a megfelelő módon reagált. Előbb odaszólt társának, hogy mi van, te még nem láttál hullát?, majd elnevette magát.

Óriási felháborodást váltott ki a holttest felett viccelődő vlogger videója

A 15 milllió követővel rendelkező YouTube-sztár, Logan Paul valószínűleg már megbánta, hogy feltette azt a Japánban forgatott videót, amelyen egy öngyilkos férfira bukkantak az erdőben.

A további lépések pedig nem maradtak el. A Youtube kitette a vlogger csatornáját a Google Preferred kategóriából (az ebben a körben szereplő vloggerek – az összes videós felső 5 százaléka – csatornáinak kedvezőbb hirdetési feltételeket ajánl a cég), valamint nem szerepelhet a jövőben a Youtube Red nevű előfizetéses csatornáján.

(via Mashable)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!